کشمش سبز معروف به کشمش قلمی :
کشمش سبز یا کشمش قلمی از جمله مواد خوراکی با استفاده های بی شمار، و یکی از مفید ترین قند های طبیعی نسبت به قند ها و آب نبات های مصنوعی می باشد .
خواص بیشمار مویز
کشمش سبز دارای ۱۶ درصد رطوبت می باشد ، و برای تهیه این نوع کشمش از انگور عسکری استفاده می شود و کشاورز قبل از اینکه انگور شیرین و ترک دار شود از آبیاری آن خودداری کرده تا دانه های انگور ترک دار نشوند ، در این فرآیند انگورها به آرامی می رسند . بیشترین تولید کشمش سبز قلمی مختص شهرکاشمر می باشد که به کشمش کاشمر نیز معروف است .
مراحل تهیه کشمش سبز :
۱ – کشمش آفتابی :
یکی از بهترین و ساده ترین نوع از خشک کردن انگور خشک کردن آن در مقابل نور خورشید یا در واقع آفتاب خشک می باشد که طبق سنتی و به صورت ارگانیک به عمل می آید ، ولی به خاطر تغییر رنگ آن که قرمز می باشد تا حدودی مورد پسند خیلی ها نمی باشد ، ولی ارزش غذایی بیشتری را در خود حفظ می کند .
۲ – کشمش سایه خشک :
در این نوع خشک کردن باغ دار پس از چیدن و جمع آوری انگورها ، آن ها را انتقال می دهد به خانه هایی مشبک شکل که برای خشک شدن انگور تعبیه شده است ، سپس انگورها را به وسیله طناب های سرتاسری پهن کرده و با استفاده از روشن کردن چند پنکه ، به انگورها این اجازه را می دهند تا خشک شوند و بدین صورت از فاسد شدن انگور نیز جلوگیری می شود .
این نوع کشمش از ارزش غذایی بالایی برخوردار می باشد ، زیرا فرآیند خشک شدن در سایه به سرعت انجام گرفته است .
کشمش تیزابی :
این نوع کشمش به دلیل فرو رفتن محصول درون محلول آب و نوعی ماده شیمیایی به نام تیزاب به این نوع معروف می باشد .
در این فرآیند اگر کشاورز مبتدی باشد و مقدار ماده شیمیایی را بالا ببرد ، کشمش به وجود آمده سرطان زا شده و خطرناک می باشد ، رنگ این نوع کشمش زرد و مایل به قهوه ای می باشد .
نوع دیگر کشمش تیزابی علاوه بر ماده شیمیایی تیزاب از گوگرد نیز در تهیه آن استفاده می شود و در واقع علت براقی سطح کشمش وجود ماده گوگرد می باشد که برای خشک شدن کشمش استفاده شده است ، که یکی از خطرناک ترین نوع کشمش می باشد و به کلیه ها آسیب می رساند ، اما به دلیل ماندگاری طولانی و بالا مشتریان زیادی دارد ، رنگ این نوع کشمش زرد کهربایی می باشد .
کشمش پلویی
ارزش غذایی کشمش سبز :
کشمش سبز از جمله میان وعده های غذایی سالم و مقوی شناخته شده می باشد که در سلامت افراد نقش به سزایی دارد .
میزان فیبر موجود نسبت به انگور در رده بالاتری قرار دارد و به عنوان یک ملین طبیعی عمل می کند .
سطح انرژی کشمش سبز بسیار بالاست و یک تنقلات سالم و پر انرژی برای کودکان محسوب می شود ، کشمش با دارا بودن پتاسیم ، مس ، منگز ، تیامین ، ریبوفلاوین و ویتامین های فراوان نقش موثری در سلامت بدن ایفا می کند ، در واقع ۱۰۰ گرم دارای ۲۴۹ کالری می باشد که این سطح برای افرادی که نیاز به دریافت انرژی دارند ، منبع بسیار خوب و مفید محسوب می شود و با مصرف روزانه می توان سطح انرژی را بالا برد .
خواص کشمش سبز :
در مان کم خونی و کمبود آهن :
کشمش سبز با دارا بودن مقادیر زیادی یون های آهن ، مس و کمپلکس ویتامین بی ، یک منبع غذایی مفید در درمان کم خونی می باشد که می توان با استفاده روزانه آن آهن بدن را تامین و از کم خونی جلوگیری کرد .
پیشگیری از سرطان :
از جمله آنتی اکسیدان های مفید در پیش گیری و از بین بردن رادیکال های آزاد که عامل اصلی سرطان به خصوص سرطان کولون می باشد ، می توان به آنتی اکسیدان های پلی فنلیک اشاره کرد ، که یکی از بهترین موارد پیش گیری سرطان به شمار می رود ، کشمش سبز با دارا بودن مقادیر زیادی آنتی اکسیدان نقش به سزایی را در پیش گیری از سرطان دارد .
اسیدیته :
پتاسیم و منیزیم موجود در کشمش سبز یکی از مهم ترین عوامل کاهش اسیدیته و حذف سموم از خون می باشد ، که نقش چشم گیری در پیش گیری از بیماری های آرتروز ، نقرس ، بیماری های قلبی و سنگ کلیه دارد .
درمان عفونت :
کشمش سبز حاوی مقدار زیادی فیبرهای پلی فنولی می باشد که با دارا بودن آنتی اکسیدان های مفید یکی از عوامل ضد التهاب شناخکه شده است ، با مصرف روزانه کشمش در سبد غذایی می توان از بروز سرماخوردگی و عفونت ها ، که ناشی از باکتری های مضر می باشد جلوگیری کرد .
تقویت جنسی مردان و نا باروری :
از جمله موارد مهم در کشمش سبز وجود قندهای طبیعی می باشد که باعث ایجاد انرژی در فرد شده ، آزاد شدن سطح انرژی در بدن یکی از عوامل مهم رابطه جنسی مفید می باشد که به تحریک میل جنسی کمک کرده و اختلال نعوظ را از بین می برد .
مصرف کشمش سبز به بهبود گردش خون کمک به سزایی می کند و باعث تقویت میل جنسی در مردان شده ، همچنین با داشتن موادی همچون آرژنین حرکت اسپرم را تقویت کرده و از نا باروری جلوگیری می کند .
عسل سیاه دانه
سلامت پوست و مو :
استفاده مداوم از کشمش در جلوگیری از چین و چروک بسیار موثر است ، و با وجود داشتن ماده مفید رزوراترول در از بین بردن سلول های خونی و پاک سازی خون نقش به سزایی دارد ، با استفاده منظم از کشمش می توان از بیماری پسوریازیس که به بیماری پوستی مزمن خود ایمنی نیز شهرت دارد جلوگیری کرد .
کشمش سبز همچنین با دارا بودن مواد مغذی ، فولیکول های مو را تقویت کرده و به رشد مو کمک شایانی می کند ، همچنین با جذب ویتامین سی باعث جلوگیری از آسیب سلول ها و التهاب پوستی می شود و از شوره سر و خارش پوست جلوگیری می کند .